CASTELSARDO/SARDINIEN/ITALIEN – LITE INFORMATION

Castelsardo ligger 45 minuter från Alghero flygplats och drygt en timme från Olbia, 20 minuter från Porto Torres för anslutningen till Asinara, och bredvid den välkända Terme di Castel på floden (Se Karta Här). Staden är känd för sitt milda klimat året runt, har sitt hjärta i den gamla medeltida byn samlades kring trettonde-talsslott , särskilt och mycket viktigt ur källan och framåt tack vare de många hantverksbutiker och restauranger. Det har utsikt över en rik Posidonia rent hav, med fria stränder av tunna sand. Hamnen är offentlig och ekonomisk.

Den maritima traditionen är utbredd. Det lokala köket gillar fisk och särskilt tillagning av drottningen av skaldjur, hummer. Castelsardo har även skapat ett eget populärt recept, “Castellana sås”. Nattlivet är livligt och ekonomiskt, med festivaler och evenemang under hela året och de två topparna i Stilla veckan, gjord av mysterium riter och sekulära traditioner och sommaren karneval, med sång och dans till gryningen.

Castelsardo tillhör även en av Italiens vackraste städer, “I Borghi più belli d’Italia”, en utmärkelse som går till de små städer och byar i hela Italien som har ett konstnärligt och historiskt värd. Och staden är trevlig och karaktäristisk med sina smala gator och färgglada hus.

Där finns också en väl bevarad och vacker katedral från 1500-talet, när Castelsardo stod under Aragon styret och deras regler och stilen av Aragonien, detta ser man tydligt i kyrktornet’s arkitektur. Förutom att besöka slottet dei Doria då stenen som naturen formad som en elefant till och med vara värt ett besök.

När det gäller sol och bad, kan du välja mellan sten och sandstrand. Du är omgiven av ett vackert, kristallklart vatten som bjuder in dig till en underbar simtur och känner du för att hyra en båt och ge dig ut på äventyr kan du ta dig ner till den lilla hamnen, som ligger i utkanten av staden.
Från Castelsardo kan du besöka flera av öns populära platser som Isola Rossa, Santa Teresa i Gallura, Sassari, Alghero, Stintino och La Pelosa stranden, bara för att nämna några. Det är ren magi!